פה ושם  עדי שורק

חלום פוליטי [סיפור קצרצר]

 

אני עובדת על פרוייקט עיצוב; מדובר בציפויין של אדניות וספסלי בטון שעומדים לקישוט בחצר פנימית בבניין משרדי היי-טק. הבניין כולו משדר קרירות נינוחה, הזרימה הפנימית היפה של מעקות ברזל ומרפסות מסווה על ידי חומרי בניה קשוחים.
עלינו להכניס צבע. שותפים לעבודה על הפרוייקט היינו שלושה – אני, עזמי בשארה ואדם נוסף. אינני זוכרת מטעם מי הוזמנו לכך, אולי כתרגיל בבית ספר לעיצוב שבו למדנו, אולי לא. כל אחד מאיתנו בחר חומר משלו. וצרוף החומרים השונים על גלי האדניות-ספסלים אמור ליצור את שקיווינו לו. אינני זוכרת מה החומר שבחרתי אני ומה בחר השלישי אינני יודעת. נפעמתי מבחירתו של בשארה – כחומר אמצעי, מעין נחל בין שלי לזה של השלישי, בחר בשארה בחומר משונה, שקוף לבנבן, הנותן תחושה של תנועה תמידית. כמין שקית שקפאה אך ממשיכה לתת את תחושת יכולתה להכנע לכל מגע שישנה צורתה. למרות הגמישות השקופה לבנה, מובחן החומר מאוד מן השאר. למעשה האפקט המרשים נוצר דווקא משום כך – הגמישות המתמשכת, מול התיחום הברור של הגבולות.
קמתי בתחושת התפעמות. ממגע החומרים זה בזה, מעצם החלום, מהאנלוגיה האפשרית בינו למציאות, מכך שהיה בעצם חלום ריאלי, כלומר שנוצר סביב פרוייקט אמיתי – ציפוי אדניות וספסלי בטון בחצר פנימית בבניין היי-טק בנתניה – אשר במסגרתו עבדתי באותה העת לפרנסתי.

תכנים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נשים חכמות בצמתי הנקם – קריאה תלמודית

[קישור לוידאו של ההרצאה] האישה החכמה מתקוע (שמואל ב') מופיעה בהקשר אונס תמר על מנת למנוע את הנקם באבשלום, רוצח אחיו. היא מטרימה את הופעתה של האישה החכמה מאבל בית מעכה, המצילה עיר שלמה, "עיר ואם". החכמות משוחחות עם בעלי סמכות גבריים (דוד המלך ויואב בן צרויה) ולכאורה אינן קשורות בתמר עצמה, שנותרה שתוקה ("ותשב תמר ושוממה") כמין מתה-בחיים – לאחר שהתבקשה להחריש. אך קריאה קרובה לאור פרשנות עיר המקלט בתלמוד, מראה כי הנשים החכמות משיבות אותנו אל קולה של תמר טרם השתקתה: דיבור צלול ואמיץ המאיר את המציאות נכוחה, זועק זעקה, מציע פשרה, מקונן ותובע הכרה. ההרצאה היא מרצפת בפרוייקט "עיר מקלט 963 מרצפות".

השקה, נכתב בחפצים

מוזמנות.ים להשקת ספרי "נכתב בחפצים – סיפורי חלום ווידויים"
יום שישי, 6.12.2024, בשעה 13:00
"המקרר" רחוב החשמונאים 90 תל אביב (כניסה מאחור)

משתתפים: מעין איתן, דנה אמיר, סלין אסייג, עודד וולקשטיין, לילך לחמן, שאול סתר, שרון פוליאקין, נועה צדקה.
מוזיקה: חיים רחמני. אשמח מאוד להתראות שם

ונציה, בערב תרסט

[הזמנה לאירוע ספרותי] יום ג', 26.11.2024, שעה 20:00, תאטרון תמונע

מאדאם זונה, פיאם פיילי

[ספר חדש בסדרת "ושתי"] הממואר הפואטי מאדאם זונה משרטט את רישומי הבריחה של המשורר פיאם פיילי מטהראן על רקע רדיפתו כהומוסקסואל ומתנגד שלטון – את מציאת המקלט בישראל ואת חיי השוליים בדרום תל אביב. ליבת הספר היא פרידה רגישה מחיה, חברה שהתאבדה, וסביבה נכרכים ההתמכרות להרואין, אשפוזים בבתי חולים לחולי נפש, יחסי זוגיות, התאהבות, ידידות וגם הטרדה, עם ישראלים שונים.

החיים בישראל אינם קלים. לא מול חומותיה של ירושלים ולא בתוך האושר המעושה של תל אביב המדיף ריח של אומללות ושל ענפים טחובים, שאריות של אותה שמחה שאנשים עוטים על פניהם בשובם מאסון. כשנה לאחר שנמלטתי לישראל מטהראן הייתי לבדי כמעט כל הלילות והימים. כל אחד ברח ממני בצורה כלשהי, או שברחתי מפני הכול באופן כזה או אחר. אני חושב שאורח חיי מעורר באנשים פחד. זה רק טבעי; אחרי הכול, גם אני פוחד מפניהם לעתים קרובות.

צפה ועלתה התהום וביקשה לשטוף את העולם

[הרצאה]
אגדה תלמודית מספרת על דוד המלך שגרם למי התהום לצאת מאיזון, ולאיים בהחרבת העולם. על דוד, ששפך דם רב ועשה מלחמות גדולות, נאסר לבנות את הבית הרוחני,
בית המקדש. למרות זאת הוא ניסה, והתוצאות היו הרות אסון.
הדרך לאיזון מי התהום קשורה ברפלקסיה על מעברי-גבול אלימים, לצד למידה של פרקטיקות נסיגה מכוח – שמלמד האל עצמו. הוא, המופיע כאן כמי שנכון ששמו ימחק למען השכנת שלום.

הנסיגה-משם שמלמד האל, נלמדת ממצבן נטול-השם של נשים, והיא מתרגלת צורות שייכות וקניין שאינן תובעות בעלות, ומשחקות אחרת עם הותרת זכר.